top of page
waarom-zwermen-bijen-203430.jpg
istock-487522266.jpg

Wat heb ik in mijn tuin en wat moet/kan ik doen? 

Zwerm bijen

Zwermen is het natuurlijk vermeerderingsproces van bijen. Hier gaat een deel van het bijenvolk op zoek naar een nieuwe thuis. 

Bijen zijn tijdens het zwermen volop bezig met het zoeken naar een nieuwe thuis en het beschermen van hun koningin. Hierdoor hebben ze geen oog voor de mens en zullen zeker niet geneigd zijn te steken. 

Wat kan je het best doen? Contacteer een imker. Wij komen de zwerm gratis wegnemen en geven ze een goede thuis. 

Hoofdfoto_1500-1140x640.jpg
Hommelnest

Wij zijn zeer zachtaardige wollige insecten die enkel op zoek zijn naar een rustige plaats om een nest te maken en onze kleintjes groot te brengen. 

Wat kan je het best doen?

Laat ons gewoon zitten en wij zullen jullie ook niet storen. 

Zitten we toch op een ongelegen plekje in de tuin? Neem dan contact op en wij komen ze voor een kleine compensatie (€30) halen en zoeken een plekje waar ze ongestoord hun ding kunnen doen. 

20200709_150404.jpg
beginnend-wespennest.jpg
wespen.jpg
763.jpg
Wespennest

Wespen komen overal voor en zijn van nature agressiever. Het zijn ook insecteneters en houden de ruspenplagen (vb kolen) onder controle. Het zijn zeker nuttige dieren maar in de maanden augustus en september wordt het eten schaarser en willen ze al meer mee-eten van de bbq en zoete dranken. 

Wat kan je het best doen? 

Voorzie een wespenval met zoete drank in. Bij hevige overlast of dicht bij huis kan je zeker de lokale brandweer of ons contacteren. Wij verwijderen de wespen en hun nest voor €30. 

Aziatische hoornaar

De Aziatische hoornaar is in opmars in Limburg. Gezien hij een invasieve exoot is moet hij bestreden worden. Hier is echter een specifieke aanpak en materiaal voor nodig. 

Bij twijfel: foto nemen en ons contacteren. Gelieve hem niet dood te slaan, hij moet ons naar het nest brengen!

Wij zijn opgeleid om deze opsporingen te doen en de verdelging correct uit te voeren. Deze bestrijding is voor de burger gratis!

bottom of page