Jojobaolie 1l

Jojobaolie 1l

INCI:  Simmondsia chinensis

Jojoba olie is eigenlijk geen olie maar een plantaardige was die geperst wordt uit de zaden van de Simmondsia californica. Dit  is een inheemse woestijnstruik die voorkomt in het zuidwestelijk deel van de Verenigde Staten en Noord-Mexico. De planten kunnen meer dan 200 jaar oud worden en verdragen temperaturen tot 60°C. De gemiddelde Jojoba struik is zo’n 1 tot 2 meter hoog. De bladeren hebben een ovaalachtige vorm en zijn dik, breed en grijsachtig groen van kleur. De kleine geel met witte bloemetjes van de jojoba struik bloeien van maart tot mei.

Deze zaden van de jojoba plant bestaan voor ongeveer 50% uit olie. Deze olie wordt er als het ware uitgeperst. Koudgeperst betekent dat de zaden op kamertemperatuur worden geperst door een oliepers die er voor zorgt dat alle waardevolle eigenschappen van het zaad behouden wordt.

Jojoba olie is geel van kleur en praktisch geurloos. Het heeft een lichte textuur, is rijk aan onverzadigde vetzuren, wordt niet ranzig en kan lang bewaard worden.  Vanwege de kleur wordt het ook wel ‘vloeibaar goud’ genoemd. Pure jojoba olie is kostbaar en wordt daarom helaas vaak vervalst.

Het bijzondere van jojoba olie

Het bijzondere van de jojoba ten opzichte van andere vette plantaardige oliën is een verschil in chemische structuur. De vloeibare jojoba was is vrij van verontreinigingen en oxideert niet. In de koelkast stolt een goede kwaliteit jojoba tot een vaste substantie, maar wordt bij kamertemperatuur snel weer vloeibaar. Jojoba bevat  ontstekingremmende stoffen, myristinezuur en kleine hoeveelheden vitamine E en mineralen. Daarnaast bezit de olie esters die bij de huid passen. Ze werkt helend op de huid. Daarom wordt ze veel toegepast in de huidverzorging. De olie hydrateert de bovenste huidlagen zeer goed. Vertraagt de afgifte van talg en is daarom ook bijzonder geschikt voor de vette huid.

Jojoba olie is een drogende olie. Daarom trekt de olie vrij snel in de huid en laat geen glans achter na aanbrengen op de huid of het gezicht. Enkele druppels aanbrengen is vaak al genoeg.

Gebruik van jojoba olie:

  • Talgregulerend, dus geschikt voor alle huidtypen
  • Verlicht bij huidproblemen: acne, psoriasis, eczeem en littekens
  • Lichte beschermingsfactor (SPF 4) tegen de zon
  • Dag- en nachtverzorging
  • Verzacht bij luieruitslag
  • Bij zonnebrand brengt de olie verlichting (fijn in combinatie met lavendel etherische olie)
  • Beschadigd haar en bij huidschilfers op de hoofdhuid
  • Huidverstevigend bijvoorbeeld tijdens en na de zwangerschap
  • Ideaal als basis voor parfum
  • Een goede basis voor massage olie in combinatie met bijv. amandelolie
  • Huidverzorgingsproducten
  • Doordat de olie niet vet aanvoelt is het ook een goede basis voor make up.
    87,00 €Prijs